Wypróbuj kanapkę z indykiem, serem cheddar i szpinakiem. A jak szpinak to i sos czosnkowy. Kanapka z indykiem sprawdzi się na śniadanie, na drugie śniadanie, a także jako przekąska. Smakuje świetnie, a do tego przygotujesz ją w kilka minut.
Lepsza wersja smażonej cukinii to cukinia w cieście naleśnikowym. Jest delikatna, pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Jeżeli chcesz podać tylko placuszki, do smaku dodaj odrobinę soli oraz Sos Czosnkowy Mosso. Gwarantujemy, że na jednym placuszku się nie skończy!
Czy też jesteś fanem słodkich ziemniaków? Jeżeli frytki z batatów już ci się przejadły, wypróbuj coś nowego! Cieciorka i pomidor jako farsz przełamią słodkość ziemniaka, jednocześnie nadając mu zupełnie nowy wymiar smakowy. Taki batat sprawdzi się też jako zdrowy lunchbox.
Brokuł to niedoceniane źródło witaminy A i C oraz potasu i wapnia. Różyczki brokułu idealnie pasują jako składnik sałatki. To warzywo dobrze czuje się w towarzystwie orzechów, dlatego proponujemy dodanie orzechów nerkowca i ziaren słonecznika – najlepiej podprażonych na patelni. Nie zapomnij o dipie i gotowe!
Impreza ze znajomymi? Grill? Mecz w większym gronie? Co łączy te okazje? Konieczność przygotowania wyjątkowych przekąsek! A takie właśnie są frytki warzywne: z buraków, ziemniaków i dyni. Całość zwieńcz najsmaczniejszym Sosem Czosnkowym oraz oczywiście ziołami i przyprawami!
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.