Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz!

Sos Czosnkowy 310 g

 

Sos czosnkowy ze szczypiorkiem o wyrazistym smaku, który doskonale sprawdzi się jako dodatek do warzyw, mięs i ryb.

WYPRÓBUJ PRODUKT Z TYMI PRZEPISAMI:

Kanapka z indykiem

Wypróbuj kanapkę z indykiem, serem cheddar i szpinakiem. A jak szpinak to i sos czosnkowy. Kanapka z indykiem sprawdzi się na śniadanie, na drugie śniadanie, a także jako przekąska. Smakuje świetnie, a do tego przygotujesz ją w kilka minut.

cukinia w cieście naleśnikowym przepis

Cukinia smażona w cieście

Lepsza wersja smażonej cukinii to cukinia w cieście naleśnikowym. Jest delikatna, pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Jeżeli chcesz podać tylko placuszki, do smaku dodaj odrobinę soli oraz Sos Czosnkowy Mosso. Gwarantujemy, że na jednym placuszku się nie skończy!

Faszerowany pieczony batat

Czy też jesteś fanem słodkich ziemniaków? Jeżeli frytki z batatów już ci się przejadły, wypróbuj coś nowego! Cieciorka i pomidor jako farsz przełamią słodkość ziemniaka, jednocześnie nadając mu zupełnie nowy wymiar smakowy. Taki batat sprawdzi się też jako zdrowy lunchbox.

Sałatka brokułowa

Brokuł to niedoceniane źródło witaminy A i C oraz potasu i wapnia. Różyczki brokułu idealnie pasują jako składnik sałatki. To warzywo dobrze czuje się w towarzystwie orzechów, dlatego proponujemy dodanie orzechów nerkowca i ziaren słonecznika – najlepiej podprażonych na patelni. Nie zapomnij o dipie i gotowe!

Kolorowe frytki z warzyw

Impreza ze znajomymi? Grill? Mecz w większym gronie? Co łączy te okazje? Konieczność przygotowania wyjątkowych przekąsek! A takie właśnie są frytki warzywne: z buraków, ziemniaków i dyni. Całość zwieńcz najsmaczniejszym Sosem Czosnkowym oraz oczywiście ziołami i przyprawami!

Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami

Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.

×